Chec cu zahar ars si visine

de babi5 in Prajituri, 6 Sep 2014 | 4554 vizualizari

 

Dragii mei aceasta reteta are nr.5 in caietul meu si este scrisa acum 38 ani , si azi m-am gindit sa o scot de la":naftalina" nu am facut-o tare de mult, o faceam mai des iarna datorita scortisoarei si cuisoarelor din compozitie am asociat acest chec cu sarbatorile de Iarna.In reteta originala nu exista visine eu azi am adaugat si nu cred ca se supara cineva.Datorita tavii mele eu am folosit cantitate dubla tava(35/45 cm)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr zahar
  • 200 ml apa
  • 280 gr faina
  • 4 oua
  • 1 lingurita bicarbonatdd
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 virf lingurita cuisoare
  • 2linguri pesmet
  • 1 borcanel (350 gr) visine desimburite
  • 2 zahar vaniliat
  • 1 lingura suc lamie(sau otet)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu zahar ars si visine:

Prima data ardem 100 gr zahar cu 200 ml apa si lasam la racit.Separam galbenusele de albus, apoi galbenusele se mixeaza bine cu 200 gr. zahar si zaharul vaniliat,Se adauga cuisoarele si scortisoara bicarbonatul stins cu putin suc de lamaie,apoi adaugam faina  in ploaie  si albusele batute spuma. Cu o paleta le incorporam de jos in sus usor pana albusele se incorporeaza bine.Compozitia obtinuta o punem intr-o tava tapetata cu hirtie de copt  desupra ,aranjam visinile care le-am amestecat  in prealabil cu pesmetul.Introducem tava in cuptorul incins la 180 grade si lasam pentru35-40 min. ( facem testul  cu scobitoarea)Cind este coapta pudram cu zahar farin cu aroma vanilie.Este un desertbun si usor de realizat vi-l daruiesc cu mare drag ,poate cindva va veti aminti de mine 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu zahar ars si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

babi5 1

20.09.2014, 16:50

Da draga mea se pune in aluat dupa ce sa racit

babi5 1

20.09.2014, 16:52

Raluca57 da daga mea il pui in compozitie dupa ce sa racit apoi se adauga faina

Rahela Velicu 1

24.06.2021, 19:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cabana cu bastonase